Home Home

Hotel Siemsens Gaard - Historien

Hotel Siemsens Gaard set fra luften.

Siemsens Gaard.
Købmandsgård med sjæl og atmosfære.

Hotel Siemsens Gaard. Historien om den gamle købmandsgård. 

Allerede omkring 1500-tallet lå der små bondegårde på stedet, hvor Hotel Siemsens Gaard ligger i dag. I løbet af 1600-tallet blev gårdene større, ligesom de ændrede karakter, således at de fik funktion som købmandsgårde.

Købmandsgården på havnen i Svaneke fik hurtig status som en af Bornholms største og vigtigste købmandsgårde. Det var formentlig derfor, at Kong Christian den femte valgte at overnatte på købmandsgården, da han i 1686 besøgte Bornholm. Med i kongens følge var admiral Niels Juel og den norske statsholder Gyldenløve samt en række øvrige personer i danske magtelite. Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til.

Søslag mellem Svaneke og ChristiansøI starten af 1800-tallet blev købmandsgården overtaget af Jeppe Holst, som var en driftig og dygtig forretningsmand. Jeppe Holst var også villig til at tage en risiko. Under Englandskrigene i 1807-1814 udstedte den danske konge såkaldte Kaperbreve, som gav indehaveren lov til at drive en form for statsautoriseret sørøveri mod engelske og svenske skibe. Jeppe Holst fik et kaperbrev, og udrustede et lille hurtiggående sejlskib med kanoner. Det var naturligvis et risikabelt forehavende, men Jeppe Holst erobrede adskillige engelske skibe. Skibene med deres last blev solgt på auktioner og indbragte store summer. Sørøveri var en meget vigtig indtægtskilde for Bornholm i disse år, idet indtægterne med nutidens målestok var i milliardklassen.

I 1827 døde Jeppe Holst som en særdeles velhavende mand. Hans enke, Anne Marie Nielsdatter Kofoed, var derfor et meget attraktivt parti, og i 1831 giftede hun sig med den noget yngre preussiske konsul Johan Chr. Pingel Siemsen. Herefter fik købmandsgården sit navn ”Siemsens Gaard”. I de følgende år blev købmandsgården udvidet, men da jernbanen kom til Bornholm i starten af 1900-tallet, blev havnens betydning mindre - og behovet for store købmandsgård forsvand dermed også.

I løbet af 1930’erne blev Siemsens Gaard derfor omdannet til hotel. Hotellet havde skiftende ejere i de følgende år, men i 1971 blev Hotel Siemsens Gaard købt af Tenna og Will Ipsen.

Tenna og Will renoverede nænsomt hotellet, og med sin charme og fantastiske beliggenhed blev hotellet hurtigt et af øens førende hoteller for såvel lokale som turister. I dag er det sønnen Jens Ipsen, som står klar til at give jer en skøn ferieoplevelse i de idylliske rammer.

 Mini-suite på Hotel Siemsens Gaard med havudsigtRosenhaven på Hotel Siemsens Gaard  

Bestil din ferie
Bestil din ferie nu - så kan du allerede i dag begynde at glæde dig til skønne dage på Bornholm. Indtast din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen til højre - eller ring til os på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode idéer til skønne feriedage på Bornholm.

Beregn pris Hotel Siemsens Gaard
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Afrejse (ddmmyy)
Familie Ferie Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon +45 56 95 72 95 • E-mail
Alle feriesteder på kort
Feriehuse & Ferielejligheder
Ferielejligheder & Værelser
Balka Ferielejligheder
Bryggergaarden
Dueodde Badehotel
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Griffen Spa Hotel
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkås Sommerhuse
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Storløkke Feriepark
Strandpromenaden
Svaneke Lejligheder
Svaneke Sommerhuse
Svaneke Savværk
Æblehaven
Østersøen Ferielejligheder
Årsdale Søpark
Alle Feriesteder
Strandferie
Børneferie
Cykelferie
Havudsigt
Hundevenlig Ferie
Kæresteferie
Kørestolsbruger-ferie
Mindful Kursus
Miniferie
Parferie
Pensionistferie
Røgfri ferie
Swimmingpool
2-3 ugers ferie
Alle Feriesteder
Campinghytter
Feriehuse & Ferielejligheder
Ferielejligheder & Værelser
2-3 ugers ferie
Bornholmerbussen
Fly
Færge
Kontakt os
Lejebetingelser
Forsikring
Hund med Færgen
Gavekort
Hundevenlig Ferie